Dinitrol Husbil Rostskyddsbehandling

Man kan som lekman tro att fordon som endast används under den varma årstiden slipper rostproblem, så är tyvärr inte fallet. Självklart innebär vinterns vägsalt och grus på vägarna att slitage och rostangrepp påskyndas på oskyddade och undermåligt rostskyddade fordon, med det rostar även sommartid oavsett väglag.  En husbil eller husvagn står dessutom många gånger uppställd på gräs eller dylikt på till exempel  en campingplats, vilket ger fukt som leder till rost på fordonets underrede.

Rostskydda husbilen

Genom att rostskydda husbilen förlängs livet på fordonet med många år. En husbil är extra viktig att rostskydda eftersom den oftast är för värdefull för att låta förfalla och börja rosta. Dessutom är de allra flesta husbilar som finns på marknaden avsevärt mer rostkänsliga än vanliga personbilar, detta dels för att de oftast är i princip helt oskyddade mot rost från fabrik och dels för att underredets konstruktion i  sig  gör det lätt för rosten att få fäste.

Något man som bilägare kanske inte tänker på är att den farligaste rosten kommer inifrån. Med detta menas rost som bildas i bilens/husbilens hålrum, till exempel inuti bärande balkar, trösklar och dörrar.

Dinitrol Rostskyddsbehandling för Husbil

En TKD fullbehandling på Dinitrolcenter i Örebro skyddar dels mot rost på underredets  synliga delar, som utsätts för grus, stenskott och salt osv. Det yttre skyddet är en ganska tjock vaxaktig film som kallas för ”slitlager”. Slitlagret läggs med precision på alla utsatta plåtytor på underrede i hjulhus. Därefter skyddas alla hålrum genom att noggrant vaxas med speciellt rostskyddsvax från insidan. TKD fullbehandling är en komplett rostskyddsbehandling som skyddar hela husbilen mot rost.

Läs mer om vår TKD behandling »

Vi på Dinitrol Center i Karlstad har rostskyddat bilar och husbilar i mer än 30 år. Vi använder oss av det senaste inom rostskyddsteknik gällande såväl metoder, verktyg och behandlingsmedel för att ge marknadens bästa rostskydd för bilar och övriga fordon.  Med vår nya lyft för husbilar klarar vi av att  rostskydda husbilar med en längd upp till 12 meter och en totalvikt på upp till 8 ton.

Dintrol Center Karlstad - vi är proffs på att rostskydda husbilar!